Ori de cate ori iti doresti o schimbare, cea mai la indemana optiune este alegerea unei noi culori pentru parul tau. Alegerea culorii potrivite este de multe ori destul de dificila si nu se poate face chiar la intamplare. Ea trebuie sa fie cat mai potrivita pentru tine, sa-ti scoata in evidenta frumusetea. Nuanta perfecta de par iti va spori tonusul pielii, iti va lumina fata, iar coafura ta va arata chiar mai bine decat inainte. Sa te decizi intre blond, brunet, saten si roscat este destul de dificil, fara a mai lua in considerare sutele de variatii intre aceste culori sau cum se potriveste o anumita culoare a parului cu tenul tau.

In teorie, poti alege orice culoare a vopselii de par. Totusi, daca faci acest lucru risti sa iti inchizi fata sau sa dai un aspect mult prea tanar/imbatranit tenului (felul in care parul incadreaza chipul este important).

In functie de culoarea ochilor

Daca ai ochii caprui, sunt sanse mari ca tenul tau sa aiba o nuanta calda. Tonurile calde ale pielii arata cel mai bine in combinatie cu culorile calde ale parului, maro cald, castaniu, caramel sau miere. Subtonurile aurii ale acestor nuante calde vor scoate in evidenta ochii si ii vor face sa straluceasca.

Nuantele reci, precum blondul argintiu sau platina, nu merg intotdeauna bine cu ochii caprui.

Femeilor cu ochii colorati, albastru, gri, verde si verde caprui, li se potrivesc foarte bine culorile de par reci, deoarece si tenul lor are nuante reci.

Un blond de gheata iti va evidentia cu siguranta ochii, dar ia in considerare si un blond cald, maro deschis, miere, nuante de castan, precum si roscat sau negru, asta in cazul in care ai tenul palid.

Daca tenul tau este brunet, un maro auriu iti va imbunatati tonul pielii tale calde, iar un maro glacial iti va crea cu siguranta un aspect frapant.

In functie de varsta

La 20-30 ani poți încerca cu aproape orice culoare. Odată ce ai trecut de 40 ani, însă, este recomandat să alegi culori calde, deoarece îți întineresc trăsăturile feței și să eviți culorile puternice care s-ar putea să îți scoată în evidență semnele de oboseală și ridurile. În acest context, culori precum cenușiu sau blond deschis se potrivesc cel mai bine, iar firele albe de păr nu vor mai fi la fel de vizibile.

In functie de nuanta pielii

Un prim pas in alegerea culorii perfecte pentru tine este determinarea nuantei pielii tale. Trebuie sa stii ca nuanta pielii difera de la om la om. Ea poate avea atat tonuri calde cat si reci. Acest lucru este valabil si pentru culorile de vopsea care suporta aceeasi clasificare. Este important sa observi daca nuanta pielii tale face parte din categoria tonurilor mai reci sau mai calde. Iata cum iti poti alege culoarea de vopsea potrivita!

Daca ai tenul mai deschis la culoare sau palid iti sugerez sa optezi pentru nuante calde de blond, un exemplu fiind blondurile bej.

Pentru un ten rozaliu-rosiatic iti recomand culorile cenusii, cat si culorile reci precum: blond-argintiu, castaniu deschis, blond platinat. Acestea iti vor contura un aspect armonios si vor estompa roseata.

Daca tenul tau este masliniu sau mai inchis, potrivite pentru tine sunt culorile din categoria celor intense, cu nuante inchise. Alegeri bune pentru tine sunt: brun-auriu, aluna, maro-miere, mahon.

Pentru un ten cu tente galbui iti recomand sa incerci nuantele coniac sau chiar si rosiatice.

Suvitele

Suvitele pot adauga dimensiune parului tau, dar alegerea lor depinde si ea de mai multi factori. Plasate strategic, suvitele aurii sau de culoarea mierii vor crea adancime parului maro inchis, iar cele coniac sau ciocolata cu lapte arata foarte bine la femeile cu parul inchis la culoare, pielea bruneta si ochii caprui.

Untul si caramelul sunt foarte potrivita pentru pielea bruneta, parul negru si ochii colorati. Daca ai ochii caprui ai putea sa incerci suvitele aramii sau de cafea.

Tenul palid arata cel mai bine cu suvitele blonde sau bej. Daca ai tenul palid si ochii caprui poti incerca suvite de un blond auriu sau piersica, sau rosu deschis daca tenul tau are nuante reci.

Daca ai tenul palid si parul inchis la culoare, mierea este alegerea potrivita. Daca ai parul blond si ochii albastri, incearca suvitele in culoarea vaniliei si a platinei.

Culoarea naturala a parului tau

Alaturi de culoarea pielii si a ochilor, culoarea naturala a parului tau este un alt factor extrem de important in aceasta alegere. Poti sa-ti dai seama foarte simplu daca o nuanta te avantajeaza, in functie de pigmentul natural al parului tau. Este indicat sa iti alegi o vopsea de par cu o nuanta sau chiar doua mai inchise sau mai deschise decat cea naturala.Astfel, daca esti blonda este de prefererat sa optezi pentru nuante de blond sau coniac. Pentru un par saten natural potrivite sunt nuantele de maro cu tonuri calde sau aurii, caramelul, coniacul. Daca esti bruneta natural iti sugerez sa incerci culori inchise, maro inchis, ciocolatiu.

Cum intretii parul vopsit?

Daca vrei sa iti mentii noua culoare a parului la fel de vibranta ca in primele zile de dupa vopsire si sa reduci din degradarea care poate aparea la 1-2 luni distanta, ar trebui sa te pregatesti din timp. Mai jos sunt cateva sfaturi pentru ca intretinerea parului vopsit sa fie cat mai usoara:

Alege produsele de ingrijire potrivite – parul proaspat vopsit este vulnerabil si predispus la “naparlire” (culoarea va incepe sa se piarda cate putin la fiecare spalare). De aceea este important sa alegi sampoane si balsamuri de par special create pentru parul vopsit. Mergi pe varianta sampoanelor fara sulfati deoarece acestea nu au efecte asupra productiei de sebum si uleiuri naturale si altereaza mult mai putin culoarea parului.

Redu numarul de spalari – culoarea incepe sa se “scurga” de pe par astfel ca este recomandat sa reduci numarul de spalari. Daca inainte te spalai de 3-4 ori pe saptamana, este bine sa reduci numarul la 2-3 spalari.

Clateste parul cu apa calduta – clatirea parului cu apa fierbinte duce la deschiderea cuticulelor parului fapt care determina reducerea hidratarii naturale si face ca firul de par sa fie mai predispus la degradare. O posibila solutie este sa optezi pentru apa calduta la clatire in locul celei fierbinti.

Opteaza pentru balsam de par fara clatire – astfel de produse contin silicon ce ofera o forma suplimentara de protectie firului de par. Apeland la un balsam de par fara clatire vei proteja parul proaspat vopsit de efectele nocive ale prafului si razelor soarelui si vei minimiza gradul de deteriorare in cazul in care folosesti uscator de par sau produse de hair-styling.

Hidrateaza parul apeland la balsam de par din comert sau facut in casa – reducerea hidratarii naturale reprezinta un efect al vopsirii parului. Pentru a combate acest neajuns este bine sa apelezi la tratamente cu ingrediente naturale precum avocado, miere, lapte de cocos sau aloe vera. Amesteca jumatate de avocado copt cu o banana mica si o lingura de ulei de masline. Aplica amestecul rezultat pe par de la radacina la capetele firului de par si acopera cu o casca de dus. Lasa pentru o ora apoi spala parul normal cu samponul preferat si clateste cu apa calduta. Aplica acest balsam de par o data pe saptamana. Pentru a evita obisnuirea, poti inlocui uleiul de masline cu ulei de cocos sau de nuci de macadamia iar pasta de avocado o poti inlocui cu doua oua medii.

Aplica ulei pe scalp si pe firul de par – desi spalatul parului si folosirea balsamului ofera un grad de protectie parului vopsit, aplicarea regulata a unui ulei poate completa aceasta rutina de ingrijire a podoabei capilare. Tot ce ai de facut este sa incalzesti putin (2-5 secunde pe foc) ulei (2-3 linguri sau mai mult, in functie de lungimea parului) de masline, cocos sau jojoba si sa aplici pe scalp cu miscari circulare si apoi pe toata lungimea parului. Lasa sa actioneze pentru 45 minute (sau peste noapte, daca ai cum) apoi spala parul normal si clateste cu apa calduta. Aplica ulei pe par de 2-3 ori pe saptamana.

Pregateste-te inainte de a merge la piscina – substantele folosite in piscina pentru a elimina bacteriile iti pot decolora parul si chiar pot slabi firele. Pentru a preveni acest lucru, inainte de a merge la piscina aplica balsam fara uscare sau ulei de cocos sau mergi pe varianta castii de inot.

Taie varfurile firelor de par la fiecare 6-8 saptamani – parul vopsit incepe sa se degradeze de la prima spalare. Pentru a limita despicarea firelor de par este recomandat sa tai varfurile firelor de par la cateva saptamani.

Write a comment:

*

Your email address will not be published.